Makita » Támogatások » Hikari Dojo SE

Makita a Facebook-on
Hikari Dojo SE
2014.10.04
SALGÓTARJÁN
V. DANÓK PÉTER
EMLÉKVERSENY

MAKITA - HIKARI DOJO EREDMÉNYEK

25 egyesület
171 versenyző
337 nevezés

I.krcs. Haladó fiú KATA:  1. KINDLE CSABA

I.krcs. Haladó fiú KUMITE:   1. KINDLE CSABA

II.krcs. Haladó fiú KATA:   4. SZABÓ LEVENTE

II.krcs. Haladó fiú KUMITE:  3. MISKOVITZ MÁTÉ

II.krcs. Utánpótlás lány KATA:  2. SZILASKI SZONJA

II.krcs. Utánpótlás lány KUMITE:  1. SZILASKI SZONJA

II.krcs. Haladó lány KATA:  2. HAJDU LUCA

II.krcs. Haladó lány KUMITE:  1. HAJDU LUCA

III.krcs. Haladó fiú KUMITE:  3. MOLNÁR BÁLINT

IV.krcs. Haladó fiú KATA:  4. TARDI MARCELL BÁLINT

IV.krcs. Haladó fiú KUMITE:   3. LEITGIEB LEVENTE

V.krcs. Fiú KUMITE:  3. KOVÁCS MÁTÉ
                                  3. SZLÁVIK BENCE

Kadet, Fiú KATA:  3. VAJAI VIKTOR

Kadet, Fiú KUMITE: 2. VAJAI VIKTOR

Junior Férfi KATA: 1. SZŰCS JÓZSEF

Junior Férfi KUMITE:   1. KOVÁCS BENCE
                                     3.SZŰCS JÓZSEF

Felnőtt Férfi KATA:   3. SZŰCS JÓZSEF
Hikari Dojo - Dunaújváros
JELLEM, ŐSZINTESÉG, AKARAT, TISZTELET, FEGYELEM

A kis faházban 1991 óta működik a Hikari Dojo SE karate centruma.
Hikari japánul annyit tesz, mint fény, míg a Dojo jelentése edzőterem.  Nem teljesen véletlenül Hikari a távol-keleti ország legszebb és leggyorsabb expresszének a neve is. S hogy mitől olyan különleges ez a terem? Attól, hogy itt mindenkit szívesen látnak öt éves kortól száz éves korig (s még a későbbiekben is). Szabadon lehet választani, hogy „csak” edzeni, vagy versenyezni is kívánunk-e, netán az öv-vizsga rendszerbenhaladni céljainkért. Önmagunk megerőszakolására azonban nem kell vállalkoznunk. Bár Schneider László oktató, edző, tanító az eredeti japán iskolát követi – azaz más elemek nem keverednek itt –, mégsem kell lemondanunk kedvenc cupákos étkeinkről. Itt akarata ellenére senkiből nem lesz „bioember”. Talán az sem véletlen, hogy a mester terméből eddig közel 50 fő jutott el sikeresen a harmadik dan fokozatig, ami akár egy japán iskolának is dicsőségére válna. (Nem meglepő, hiszen itt a hét éves versenyzőnek is „profi” szerződése van az egyesülettel.) A szolid külső után aztán a teremben megelevenedik a napkelet. A Dojo falait képek, tusrajzok és egyéb érdekességek borítják, amelyek egy része szintén a mester keze munkáját és fantáziáját dicséri.

Az ősi sportág szülőföldjén e sportot művelők 90 százaléka művelt, tanult ember, a nevesebb mesterek mind főiskolát végeztek. Természetesen az itt sportoló fiataloknak is minden egyes félévkor be kell mutatniuk a bizonyítványukat. A nem megfelelő tanulmányi előmenetellel rendelkező nebuló pedig komoly fejmosásban részesül. Az itt töltött idő duplán megtérül. A kiváló szakmai munkára garanciát jelent évente három-négy bajnoki cím. Másrészt a gyermekek nem haszontalan csavargással töltik idejüket, hanem jó kezekben, biztos helyen erősödnek testben és lélekben egyaránt. Hiszen a legfontosabb, hogy azt is megtanulják: nem a misztikus sporttól kell várni a csodát, hanem saját maguktól, mert a csoda ott van mindenkiben, azt kell felfedeznünk. A Dojónak különlegessége az is, hogy kifejezetten hölgyeknek
kondicionáló-alakformáló tornára van lehetőség, erőfejlesztő, nyújtó -lazító gyakorlatokkal, s nem divatelemekkel. Az eredményesség csupán a rendszerességtől függ, és centiméterekben mérhető.

AZ ARANYKÖZÉPÚTON HALADVA
A nyugati és a keleti világban rengeteg értékes elemet tapasztalt a karate-do segítségével Schneider László, a Hikari Dojo vezetője. Ezekből próbálja meg oktatni önmaga és tanítványai számára a legfontosabb és legszebb képességeket, tulajdonságokat. Keletre, illetve a keleti emberekre jellemzőbb a fegyelmezettség, míg nyugaton nagyobb a lazaság. Az arany középút elve a működőképes filozófia. A legfontosabb, hogy hibák nélkül próbál tevékenykedni, becsületesen
teszi a dolgát. A nehezebb napokon igyekszik követni Funakoshi mester gondolatát: „Engedd el a felhőket és keresd az utadat!” Feleségét tekinti legjobb tanácsadójának és menedzserének, sikerei zálogának. Ő a biztos bázisa családjának és tevékenységének.
 
MUNKA ÉS ÉRETTSÉG
A Hikari Dojo karate-egyesület vezetője október elején nyolc napottöltött a sportág őshazájában, hogy a legjobb mesterektől tanuljon. A mesternek harminchárom éve az élete, a szenvedélye a karate, s ha már ott járt, megpróbálkozott a hatodik danos minősítés megszerzésével. Nagyon hosszú folyamat, hogy valaki egy-egy fokozatot előreléphessen.
2002-ben Londonban léptem az ötödik dan fokozatra. Két fokozat között minimum annyi évet kell edzéssel eltölteni,

amennyi számszerűleg a következő dan. A kivárást követően bejelentettem szándékom – ez nem kötelező – a nyolcadik danos, világhírű instruktor, a Japán Karate Szövetség technikai igazgatója, Tanaka Masahiko sensei felé, tőle biztatást kaptam. Harmincan vizsgáztunk a negyediktől a hetedik dan fokozatig, ebből mindössze hárman voltunk – egy belga és egy indiai társammal egyetemben –, akik nem a felkelő nap országából érkeztünk. Az eredményhirdetéskor alig tízen örülhettünk a kívánt minősítésnek. Örülök a sikernek, a csapatom nevéért is dolgoztam, ez plusz erőt adott. De úgy gondolom, nem csak a technika és a küzdelem számított. Bízom benne, talán érettebb is lettem a feladatra.

Hírlevél feliratkozás:

*
Felhasználási terület:

Az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat elolvastam/megismertem.
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez ( regisztrációval, garanciával kapcsolatosan, Ajánlatokkal, Akciókkal kapcsolatban történő megkereséssel, részemre küldött Hírlevelek, Letölthető dokumentációkhoz történő hozzáféréssel kapcsolatban).

Email marketing by NeoSoft